MARIJANA PRODANOVIC

Marijana Prodanović 2015 metais įgijo anglų kalbos ir lingvistikos daktaro laipsnį Belgrado universitete, Filosofijos fakultete. Tais pačiais metais ji tapo profesoriaus asistente, 2020 metais pakilo dar vienu karjeros laipteliu.

Nuo 2012 dr. Prodanović moko anglų kalbos (ESP, EAP, ELT), pragmatikos ir komunikacijos universitetiniu lygiu ir šiuo metu yra Sinergija universiteto Filosofijos fakulteto dekanė.

Vienos iš dr. Prodanović pagrindinių mokslo sričių yra mikrolingvistikos šakos ir tarpkultūrinė pragmatika ir iškylančios anglų kalbos mokėjimo problemos. Docentė jas aptarė ne viename mokslo straipsnyje ir keturiose mokymosi knygose.

Dr. Prodanović aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir užsiėmimuose, pvz.: suteikiant techninę pagalbą Serbijos Respublikos įmonėms taikant finansinės atskaitomybės reformą, projekte „Level-Up“ skirtame padėti akliesiems ir silpnaregiams mokytis kalbos, ERASMUS+ darbuotojų mainai. Docentė yra surengusi apie 50 konferencijų, apvaliųjų stalų, praktinių seminarų, kur aptariamos pagrindinės ELT/ESP/EAP problemos ir tendencijos, taip pat docentė yra kalbų mokyklų, skirtų skatinti daugiakalbystę šalyje, iniciatorė. Nuo 2016 m. dr. Prodanović yra Serbijos užsienio kalbų ir literatūros asociacijos narė ir žurnalo „SingiLogos“ vyriausioji redaktorė.


PRANEŠĖJAI  MARINA TZAKOSTA  MILENA ŠKOBO   EVELINA PETKEVIČIENĖ   PAULIUS VAITIEKUS  MINDAUGAS SAMUOLAITIS 

 

LithuaniaEnglish